Over mij

 

Als puber stond ik bij de drogist voor de meters schappen met kleurige potjes en flesjes. Ik wilde mijn huid gaan verzorgen. Die ene pukkel en mee-eter moest weg. Maar mijn hemel wat moest ik kiezen? Producten voor de vette en gecombineerde huid dan maar. Geen succes! Mijn huid droogde enorm uit. Volgende potje dan maar. Nu maar op advies van de drogist medewerker. Die kon, door mijn dikke laag make-up precies zien welk huidtype ik had (!?) Potje x was goed, zei ze. Weer geen succes.

Mijn vader maakte vroeger huidmiddeltjes voor mij en mijn moeder. Pure en natuurlijke producten op basis van olie. Ik ging op onderzoek uit. Wat maakte mijn vader? Wat ging er in? Wat zou ik nodig hebben? Veel lezen in boeken van de bibliotheek, want internet was nog niet zo gebruikelijk. Aan de slag met een boekje zelf cosmetica maken. En daar is de kiem gelegd.

Na het voortgezet onderwijs was het vervolg het laboratorium onderwijs. Mengen en formules vond ik razend interessant. Daarna naar de opleiding voor schoonheidsspecialist. Na het behalen van mijn diploma ben ik gaan werken als regulier schoonheidsspecialist. Maar ik kwam er achter dat niet elk product even gezond was. Ik voelde me (en nog) verantwoordelijk voor de huid en om haar gezond te houden. Daar komen mensen immers voor.  Het moet zo natuurlijk mogelijk en huidvriendelijke zijn dat vind ik belangrijk. De huid  spiegelt hoe het van binnen met je is.  Daarom kan ik de huid niet zien als een project van een paar millimeter maar als een deel van het geheel. Dus van binnen en van buiten.

Uit deze interesse, ingrediënten, zelf cosmetica maken en weten wat ik op mijn huid smeer heb ik mijn praktijk opgericht. Een gezonde huid begint met goede natuurlijke producten. En blijft alleen maar gezond met natuurlijke producten. Daar komt ook bij dat de invloed van binnen uit zeer belangrijk is zoals voeding. Maar ook hoe je figuurlijk in je vel zit. Aanvullend een coachopleiding en een module orthomoleculaire voeding gedaan om je nog beter te begeleiden. Om je te helpen naar huidverbetering.

  
Als kind was ik me al heel vroeg bewust van sfeer. Voor mij was het logisch dat er een onzichtbare wereld is.